Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Kristina Sarivaara, AD graafinen suunnittelija


 

Otin yhteyttä Kieliavaimeen keväällä 2008. Olen koulutukseltani graafinen suunnittelija ja opiskellut englantia vanhakantaisessa koulujärjestelmässä, jossa kieltä puhutaan vasta sitten, kun sanajärjestys ja prepositiot ovat kohdallaan. Kielen rinnalla opin koulussa myös jännittämään kielen käyttöä.

Eloisana ja ihmisrakkaana ihmisenä kärsin kovasti tilanteista, joissa puhekielenä oli englanti. Lopulta lähdin kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja ongelmani ratkaisemiseksi. Etsiskelyjen ja kokeilujen kautta päädyin Kieliavaimeen. Löysin itselleni juuri sellaisen opettajan, jota tarvitsin – opettajan, joka rohkaisee, innostaa ja tukee minua. Ja ennen kaikkea tuntee tarinani.

Olen tehnyt tiikerin loikan siitä, mitä tilanne oli kolme vuotta sitten. Tiedän, etten edelleenkään tiedä kaikkia maailman sanoja ja välillä puheessa vilisee virheitä. Se ei kuitenkaan haittaa – se ei todellakaan haittaa! Pääasia on, että puhetta tulee ja rennosti. Sanavaraston kasvaessa on myös nautinnollista huomata, että melko vaikeatkin aihepiirit tulee jo käsiteltyä vieraalla kielellä.

Tulevaisuuden haaveenani on työskennellä jossain kansainvälisessä hyväntekeväisyysjärjestössä. Sitä haavetta kohti kuljen kielen ja opettajan viitoittamaa tietä. Toivon sydämestäni, että voin esimerkilläni rohkaista sinua, jos jännität vieraan kielen käyttöä. Muistathan, että kieltä oppii vain puhumalla. Lähde siis rohkeasti liikkeelle. Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Kristina

oikeatina

Toivon sydämestäni, että voin esimerkilläni rohkaista sinua, jos jännität vieraan kielen käyttöä. Lähde rohkeasti liikkeelle.